Pårørende på Lykkegard

Det er vigtigt for os, at vi har et godt samarbejde, da du som pårørende er betydningsfuld for barnet/den unge. Og når barnet/den unge oplever, at vi samarbejder, vil det være nemmere for barnet/den unge at være på Lykkegard, og navigere mellem at have flere arenaer og voksne i sit liv.
I kender også barnets/den unges livshistorie, ressourcer og skrøbeligheder, og den viden er vigtig for os ift. at tilpasse støtten til barnet/den unge, så vi får de bedste betingelser for at skabe trivsel og udvikling for barnet/den unge.

Dernæst, sommetider kan det være nemmere for barnet/den unge at fortælle dets forældre eller en anden vigtig pårørende, hvis de er triste, forvirrede eller utilfredse med det de oplever. Her er det vigtigt, at I informerer os om, hvad barnet/den unge fortæller jer, så vi sammen kan hjælpe barnet/den unge.
Det kan også være, at barnet/den unge fortæller jer om episoder, hvor barnet/den unge er uenig med reglerne. Her forventer vi, at vi kan tale sammen om det, så barnet/den unge oplever, at vi er enige om beslutninger og regler – naturligvis med inddragelse af barnet/den unge.

Endeligt er det vigtigt for os, at I er inddraget efter gældende regler og lovgivninger, samt at I oplever jer som medspillere i at skabe udvikling og trivsel for barnet/den unge.

Pårørende til beboere i ophold

Visitation og indflytningsforløb
Forinden at barnet/den unge flytter ind på Lykkegard, vil man som pårørende ofte blive inviteret til et møde sammen med barnets/den unges rådgiver. Til mødet hører vi lidt om hinanden, taler om mulig dato for indflytning og hvornår barnet/den unge kan komme på besøg, så han/hun kan møde personaler og evt. andre beboere inden indflytning.
Når det er aftalt hvornår barnet/den unge skal flytte ind på Lykkegard, vil vi sammen med rådgiver fra kommunen aftale hvordan og hvor ofte vores kommunikation skal være.
Hvis I kan støtte op om, at barnet/den unge skal flytte på Lykkegard, vil det blive nemmere og tryggere for barnet/den unge.

Møder og arrangementer
Når beboeren er under 18 år, vil I blive invitereret til statusmøde cirka 2 gange årligt. På mødet tales der om, hvordan det går, og hvad der skal arbejdes med i den kommende periode. Derudover kan der være netværksmøder med skolen/dagbeskæftigelse.
Når beboeren er over 18 år, vælger han/hun om pårørende skal inviteres med til mødet. Som oftest bliver der afholdt statusmøder 1-2 gange årligt.

Derudover har vi:
– En årlig sommerfest, for alle beboere og pårørende fra ophold og aflastning.
– Et årligt pårørende møde for ophold. Her vil der være et fagligt oplæg og/eller information om overordnede ting på Lykkegard.
– Et årligt arrangement for pårørende som afholdes individuelt på afdelingerne. Her er der mulighed for at lære hinanden bedre at kende, og have en hyggelig stund sammen.

Pårørende til brugere i Aflastning/støtteophold

Visitation og indflytningsforløb
Forinden at barnet/den unge starter i aflastning på Lykkegard, vil man som pårørende ofte blive inviteret til et møde sammen med barnets/den unges rådgiver. Til mødet hører vi lidt om hinanden, taler om mulig dato for opstart af støtteophold og hvornår barnet/den unge kan komme på besøg, så han/hun kan møde personaler og evt. andre beboere inden indflytning.
Til dette møde taler vi også om – sammen med rådgiver fra kommunen, hvordan og hvor ofte vores kommunikation skal være.
Hvis I kan støtte op om, at barnet/den unge skal opholde sig på Lykkegard, vil det blive nemmere og tryggere for barnet/den unge.

Møder og arrangementer
Når barnet/den unge er under 18 år, vil I blive invitereret til statusmøde cirka 2 gange årligt. På mødet tales der om, hvordan det går, og hvad der skal arbejdes med i den kommende periode. Derudover kan der være netværksmøder med skolen/dagbeskæftigelse.
Når den unge er over 18 år, vælger han/hun om pårørende skal inviteres med til mødet. Som oftest bliver der afholdt statusmøder 1-2 gange årligt.

Derudover har vi:
– En årlig sommerfest, for alle beboere og pårørende fra ophold og aflastning.
– Et årligt pårørendemøde for aflastningen. Her vil der blandt andet være information om overordnede ting på Lykkegard samt et fagligt oplæg.
– En årlig høstfest. Her er der mulighed for at se, hvad barnet/den unge laver på Lykkegard, lære hinanden bedre at kende og have en hyggelig stund sammen.