Ungeloftet
Nørupvej 58
4300 Holbæk

Afdelingsleder
Karin Thambour
kt@lykkegard.dk
tlf: 54 58 58 09

Direkte telefon til Ungeloftet:
54 58 58 24

Ungeloftet

På Ungeloftet får de unge støtte til at forstå dem selv, både ift. hvad de mærker, føler og oplever, samt med et mentaliserende blik får en forståelse for deres andel i samspillet med andre, så de får mulighed for at skabe og indgå i relationer.

Generel info
Ungeloftet (kaldet Loftet i daglig tale) er et lille miljø med kun 3 beboere i alderen 9 og til de fylder 15 år.
Beboerne kan have ADHD, udfordringer med affektregulering, gennemgribende udviklingsforstyrrelser, autisme, tilknytningsudfordringer, mental retardering mv. Beboerne på Ungeloftet har ofte brug for tæt eller massiv støtte. Der er to vågne nattevagter til 3 afdelinger, som ligger i samme hus.

Vi arbejder på Lykkegard på at sikre en sammenhængende indsats, det betyder at børn og unge skal kunne have en sammenhængende anbringelse på Lykkegard, fra de mindste på Ungeloftet, videre til Ungegangen og til sidst ud i Ungehuset og herfra enten i egen bolig eller i §108, opgangsfællesskaber eller andet.

Vores bolig består af et stort hus med 3 afdelinger (Opholdsstuen, Ungeloftet og Ungegangen), og vi har vores egen afdeling beliggende på første salen med egen indgang.
Ungeloftet er en afdeling med skråvægge, køkken-alrum og små kroge, hvor de unge kan hygge sammen. Køkken-alrummet er et dagligt samlingssted, hvor vi spiser i fællesskab, og hvor der altid er en personale tilgængelig.
Derudover har vi direkte udgang til en stor, fælles have med shelter og bålplads, mindre fodboldbane, trampolin og gynger, som bruges flittigt. Vi har også en stor gymnastikhal, som vi kan bruge til lege og boldspil, og herved trænes motorik og sociale kompetencer på en sjov måde.

Pædagogisk arbejder vi mentaliserende, og derudover arbejder vi med struktur og forudsigelighed for at skabe ro i og omkring den unge. Beboerne skal have en oplevelse af at føle sig mødt og anerkendt, og medskabende til at et liv, hvor de oplever glæde, meningsfuldhed og at de er betydningsfulde.

Samarbejde
Vi har et tæt samarbejde med beboerens skole- eller dagtilbud. Samarbejdet skal sikre vidensdeling og kontinuitet i det socialpædagogiske arbejde omkring beboeren.

Vi vægter også et tæt forældre- og pårørende-samarbejde, og det aftales med forældrene sammen med rådgiver fra kommunen, hvor ofte og hvordan vi kommunikerer. Det vil som oftest være beboerens kontaktperson, som varetager kontakten.

Du kan læse mere om, hvordan Lykkegard samarbejde med pårørende her:
Link kommer

Du kan læse mere om Lykkegards værdier her:
Link kommer

Du kan læse mere om Lykkegards teoretiske og metodiske grundlag her:
Link kommer

Husorden for Ungeloftet:
Link kommer