Opholdsstuen
Nørupvej 58
4300 Holbæk

Afdelingsleder
Karin Thambour
kt@lykkegard.dk
tlf: 54 58 58 09

Direkte telefon til Opholdsstuen:
61 45 84 17

Opholdsstuen

På Opholdsstuen arbejdes med struktur og forudsigelighed, så børnene og de unge får ro til at fokusere med deres kognitive, følelsesmæssige, sociale og fysiske udvikling, så de erhverver kompetencer til at forstå dem selv, både ift. hvad de føler og oplever, samt i samspil med andre, så de kan skabe og indgå i relationer med andre mennesker.

Generel info om Opholdsstuen og beboerne
På Opholdsstuen (kaldet Stuen i daglig tale) er der 6 beboere mellem 6 og op til de fylder 15 år.
Beboerne kan eksempelvis have kognitive funktionsnedsættelser i let til middel grad, ADHD, lettere udviklingshandicap, gennemgribende udviklingsforstyrrelser, autisme, tilknytningsudfordringer, epilepsi, føtalt alkoholsyndrom, udfordringer med affektregulering mv.
Alle beboerne har et verbalt sprog, men nogle kan have brug for understøttende hjælperedskaber som ”Tegn til tale”. Derudover bruger vi også pædagogiske redskaber som piktogrammer og faste aktiviteter hver dag.
Beboerne har brug for en struktureret og genkendelig hverdag med tæt voksenstøtte. Der er to vågne nattevagter til huset (3 afdelinger).

Vores bolig består af et stort hus med 3 afdelinger (Stuen, Ungeloftet og Ungegangen), og vi har vores egen afdeling i boligen i den venstre side med egen indgang.
I afdelingen er der en stor og hyggelig stue, køkken og spisestue. Der er mulighed for at spise separat, hvis der er børn der ikke kan spise i fællesskab.
Vi har også et mindre aktivitetsrum/bibliotek, hvor vi sammen med beboerne kan lægge puslespil, spille spil eller læse en bog.
Derudover har vi direkte udgang til en stor, fælles have, mindre fodboldbane, trampolin, gynger og shelter med bålplads, som bruges flittigt. Vi har også en stor gymnastikhal, som vi kan bruge til lege og boldspil, og herved trænes motorik og sociale kompetencer på en sjov måde.

Beboerne på Opholdsstuen skal opleve at de er medskabende til at et liv, hvor de oplever glæde, meningsfuldhed og at de er betydningsfulde.

Samarbejde
Vi vægter et tæt forældresamarbejde. Det aftales individuelt med forældrene sammen med rådgiver fra kommunen, hvor ofte og hvordan vi kommunikerer. Det vil som oftest være en af beboerens to kontaktpersoner (der er en primær og en sekundær), som varetager den løbende kontakt.

Alle beboerne er tilknyttet et skoletilbud. Vi har et tæt samarbejde med beboerens skole- eller dagtilbud, som skal sikre vidensdeling og kontinuitet i det socialpædagogiske arbejde omkring beboeren.

Du kan læse mere om, hvordan Lykkegard samarbejde med pårørende her:
Link kommer

Du kan læse mere om Lykkegards værdier her:
Link kommer

Du kan læse mere om Lykkegards teoretiske og metodiske grundlag her:
Link kommer

Husorden for Opholdsstuen:
Link kommer