Aflastning
Hovedgaden 2
4420 Regstrup

Afdelingsleder
Line Le Johannessen
llj@lykkegard.dk
tlf: 81 72 72 25

Visitation
Line Le Johannessen
llj@lykkegard.dk
tlf: 81 72 72 25

Telefon
Direkte telefon til Aflastning:
81 72 72 62

Teamkoordinator
Lige uger
Sabrina Schou
ss@lykkegard.dk
tlf: 81 72 72 36

Teamkoordinator
Ulige uger
Pia Lange
pl@lykkegard.dk
tlf: 54 58 58 46

Aflastning

Lykkegards aflastningstilbud har plads til 34 børn og unge. Børnene/de unge er fordelt i mindre grupper der matcher alder, behov og kompetencer.

Vores aflastningstilbud rummer børn og unge i alderen 2 til 18 år med én eller flere diagnoser fx autismespektrumforstyrrelse, ADHD, udviklingshæmning og tilknytningsforstyrrelse. I særlige tilfælde kan vi modtage unge op til 22 år.

Vi tilbyder aflastningsophold af kortere og længere varighed. Der er mulighed for aflastning i hverdage, weekender og ferier. Vi tager også imod børn og unge der har brug for et akut aflastningstilbud.

Match i den enkelte gruppe

Ved indskrivning matches det enkelte barn/ung til den gruppe, hvor der er bedst mulighed for venskaber og udvikling og for at indgå i forskellige roller i det sociale fællesskab. Støttebehovet kan variere hos børnene/de unge i gruppen.

Der arbejdes i alle grupper ud fra en genkendelig daglig stuktur, med udgangspunkt i den enkelte mulighed for at udvikle sociale og personlige kompetencer. Aktiviteter, ture og fællesskabet er tilpasset den enkelte gruppe.

Fast team af medarbejdere i grupperne

Der er et fast team omkring de enkelte grupper, så de børn og unge der kommer hos os, møder de samme voksne hver gang. For at skabe struktur og genkendelighed er børnene/de unge tilknyttet faste dage og weekender. Det giver også mulighed for at danne gode relationer og fællesskaber.

Lykkegards aflastning er et tilbud for børn og unge med behov for en rammesat dagsstruktur. Det er et pædagogisk tilbud, hvor der arbejdes med udviklingsmål og med høj kvalitet i dokumentation både i forhold til status og daglig dokumentation.

Vurdering af støttebehov

Støttebehovet vurderes i forbindelse med visitationen. Der kan i forbindelse med en indkøringsperiode være behov for øget støtte. Støttebehovet kan reguleres løbende, såfremt behovet for støtte ændre sig, når barnet/den unge kender rammer og struktur.

De fysiske rammer egner sig ikke til børn og unge med væsentlig nedsat fysisk funktionsniveau.

Kontaktperson

Alle børn og unge har tilknyttet en kontaktperson. Det er kontaktpersonen der har kontakten til forældrene i forbindelse med det almindelige samarbejde. Det er også kontaktpersonen I som forældre kan tale med vedrørende praktiske ting. Med en kontaktperson sikre vi, at hvert enkelt barn får den optimale støtte og hjælp.

I weekenderne vil det som udgangspunkt ikke have betydning for børnene, hvem der er deres kontaktperson, da alle voksne er til rådighed for alle børn.

Forældremøder

Der afholdes forældremøder to gange årligt.

Aflastningen, Hovedgaden 2 i Regstrup.