Afdelingsleder
Randi Falch Petersen
rfp@lykkegard.dk
tlf: 54 58 58 35

Ungehuset
Tølløsevej 66
4340 Tølløse
ungehuset@lykkegard.dk

Direkte telefon til Ungehuset:
81 72 72 66

Ungehuset

Ungehuset er et botilbud til 7 unge/voksne i alderen 16 – 25 år.

Vi skaber plads til den enkelte i et lille socialt miljø med faste og trygge rammer. Vi støtter og vejleder de unge, så de får en oplevelse af succes og en hjælpende hånd til at komme godt videre i livet.

De unge/voksne får hjælp til at fastholde rutiner og struktur i hverdagen med fokus på fællesskab, inddragelse og medindflydelse. Hverdagen har en familielignende struktur, og vi løser i fællesskab de mange forskellige opgaver, en hverdag rummer.

Fælles for de unge/voksne i Ungehuset er, at de har én eller flere diagnoser, fx autismespektrumsforstyrrelse, ADHD, udviklingshæmning og tilknytningsforstyrrelser.

Ungehuset er placeret i udkanten af landsbyen Tølløse med udsigt til skov og mark og tæt på indkøbsmuligheder, fritidsaktiviteter og offentlig transport.

Huset, som tidligere har været et landsted, er ombygget og renoveret i 2016. Stedet er hyggeligt og hjemligt. Der er stor have med gode hyggekroge og tilhørende terrasser. Der er også en hønsegård.

Stedet rummer mange muligheder for forskellige aktiviteter. Blandt andet er der indrettet et motorværksted, hvor der kan skrues på ATV og knallert.

Uddannelse og beskæftigelse

De unge på Tølløsevej vil i størst muligt omfang være tilknyttet uddannelse eller beskæftigelse.

Vi har gennem Lykkegards brobygningsforløb fokus på, at den unge er tilknyttet et stabilt tilbud. I det forløb tilkobles en kontaktperson, som sammen med den unge har fokus på de forhindringer, den unge oplever samt et match ift. tilbud den unge kan udvikle sig i. Der er et tæt samarbejde med relevante samarbejdspartnere.

Selvstændighed og relationer

Der er fokus på at styrke de unges kompetencer ift. selvstændighed og dannelse af relationer. For at sikre så stor indflydelse som muligt har vi jævnligt individuelle samtaler og fastlagte beboermøder.

På beboermøderne taler vi om ønsker til ture og aktiviteter ud af huset, nyanskaffelser m.m. Det kan også være ris/ros til hinanden. Beboermøderne er forudsigelige, og de unge kender dagsordenen på forhånd. Beboermøderne er også en træning i at være med i en større gruppe, lytte til andre, selv få sagt noget og være med til at tage beslutninger.

Sundhed og trivsel

De unge tilbydes en sund og varieret kost, ligesom fysiske aktiviteter er en vigtig del af strukturen.

Maden tilberedes sammen med beboerne, og den ugentlige madplan laves i fællesskab. De unge er med til at udarbejde indkøbslister og deltager aktivt ved indkøb.