Ungegangen
Nørupvej 58
4300 Holbæk

Afdelingsleder
Franz Jensen
fje@lykkegard.dk
tlf: 54 58 58 22

Direkte telefon til Ungegangen:
81 72 72 23

Ungegangen

På Ungegangen bliver de unge mennesker i en tryg og anerkendende ramme klogere på hvem de er, øver og udvikler deres sociale og følelsesmæssige kompetencer, samt lærer hvordan de opnår indflydelse i eget liv. Her arbejder vi med selvstændighed og selv- og medbestemmelse

Generel info
Ungegangen har plads til 10 unge mellem 15 og indtil det fyldte 23. år.
Beboerne kan fx have lettere udviklingshandicap, ADHD, udfordringer med affektregulering, gennemgribende udviklingsforstyrrelser, autisme, tilknytningsudfordringer mv.
Sammen med de unge mennesker arbejder vi på – med et ressourcefokuseret blik, at udfolde deres potentialer, selvstændighed og fremtidsdrømme, så de erhverver hverdagsfærdigheder, og kompetencer til at indgå i forpligtende fællesskaber, hvor man kan tage ansvar for både sig selv og andre.

Ungegangen er en del af et stort hus med 3 afdelinger (Opholdsstuen, Ungeloftet og Ungegangen), og vi har vores egen bolig beliggende i den højre side af huset med egen indgang.
Ungegangen er aflang med et stort køkken-alrum og små kroge, hvor de unge kan hygge sammen. Køkken-alrummet er et samlingssted med både sofa og spisebord, og her spiser vi, hygger og har mange kreative aktiviteter. Vi har fået et nyoprettet gamer-fællesrum i 2024, hvor de unge kan sidde side om side og dele deres oplevelser med gaming som udgangspunkt.
Fra huset har vi direkte udgang til en stor, fælles have med bålplads og shelter, mindre fodboldbane, trampolin og gynger. Vi har også en stor gymnastikhal, som vi kan bruge til boldspil og bevægelsesaktiviteter, hvor både motorik og sociale kompetencer kan trænes på en sjov måde.

På Ungegangen har beboeren to kontaktpersoner (en primær og en sekundær), som arbejder sammen om at skabe de bedste betingelser for beboerens udvikling og trivsel.
Dette blandt andet i forbindelse med at udarbejde individuelle udviklingsmål, som de unge selv er med til at forme i det omfang, som de vil og kan være med til.
Igennem medinddragelse og medbestemmelse arbejdes der på, at beoerne føler sig set, anerkendt og betydningsfulde.

Samarbejde
Ungegangen har et tæt samarbejde med myndighed, som bruges kontinuerligt til at afstemme indsatserne omkring den unge, og derudover er der opfølgningsmøder, hvor udviklingsmål mm. afstemmes.

Ungegangen vægter et tæt samarbejde med forældre og andre pårørende. Det vil som oftest være en af beboerens to kontaktpersoner, som varetager kontakten.

Derudover vægtes et tæt samarbejde med beboerens skole- eller dagtilbud, som skal sikre vidensdeling og kontinuitet i det socialpædagogiske arbejde omkring beboeren.

Du kan læse mere om, hvordan Lykkegard samarbejde med pårørende her:
Link kommer

Du kan læse mere om Lykkegards værdier her:
Link kommer

Du kan læse mere om Lykkegards teoretiske og metodiske grundlag her:
Link kommer

Husorden for Ungegangen:
Link kommer